Green Apple School Program - A Metro Initiative

Une bedaine pleine de saines collations

  • Project Leader: Jessika Gélinas
  • School Principal: Jean-Sébastien Gagnon
  • Number of students 18
  • School Dominique-Savio 373 rue sainte-claire, St-Urbain
Project Photos

Adobe® Flash® Player must be installed to support this feature. Download here!

The Healthy Idea Post Mortem

Please note the information found below has been published by project leaders and has not been edited by the Metro Team.

The project:

Top page

How we'll spend the $1,000 grant:

Avec des collations spéciales afin de faire découvrir toutes sortes de fruits moins communs. Avec du matériel de cuisine pour préparer des petites recettes santés et faciles à réaliser à la maison.

Top page

How did you hear about us?

Par une collègue enseignante dans l'école où je travaille nouvellement cette année.

Top page

Summary Report

Have you changed the specific nutritional behavior?

1 atelier dégustation fruits exotiques 1 atelier cuisine barre-tendre légumes racines 1 atelier cuisine barre-tendre dattes et purée de haricots blancs 1 atelier cuisine potage vide-frigo 2 ateliers d'informations sur les fruits et légumes différents

Top page

How many students participated?

18

Top page

How did you spend the $1,000?

Exactement comme je l'avais mentionné! J'ai même acheté de plus grandes quantités d'éléments pour pouvoir garder des portions à faire goûter aux parents!

Top page

What activities to change students’ social environment did you do?

J'ai mis en place un défi pour que les élèves apportent plus de fruits ou légumes dans leur collation!

Top page

What activities to change students’ physical environment did you do?

Top page

What other activities did you do?

Top page

What opportunities for feedback did you put in place?

Top page